Vízszerelés: Fővárosi vízművek - Hírlevél

Alábbi cikkünkben a Fővárosi Vízművek állandó hírleveléből teszünk közzé fontos és érdekes információkat. A társaság folyamatosan garantálja a kiváló vízminőséget, de ezért mi is tehetünk. Spóroljunk, vízkészülékeinket rendszeresen tartsuk karban és vezessünk víztakarékos háztartást!

Ketyeg az óra

„Tisztelt Fogyasztók!
A nyári meleg után is mindig jólesik a friss vizes felfrissülés. Reméljük, ezt szolgálja majd új Hírlevelünk is, melyben eljuttatjuk Önökhöz a legfrissebb vizes információkat.”

Az Ön lakásában minden óra jól jár?

„Ugye nem felejtette el, hogy az otthonában található lakás-mellékmérőinek hitelességi ideje 6 év? Még mielőtt lejár mellékvízmérője hitelessége, cseréltesse le azt, mert a mérésügyi törvény értelmében az ilyen mérőeszközökön mért adatok már nem szolgálhatnak a számlázás alapjául! Így a Fővárosi Vízművek 60 napos határidővel felmondhatja a díjmegosztási szerződést minden olyan ügyfelével, aki nem tesz eleget ezen kötelezettségének.”

Nyár van!

„Csapvíz: bármikor megengedheti magának

„Egy átlagos napon nincs üdítőbb egy pohár friss víznél. A nemzetközi minősítő intézetek által is elismert, kiváló minőségű budapesti vezetékes ivóvizet csak ajánlani tudjuk Önöknek a nyári időszakban fokozódó folyadékszükséglet pótlására.

A Fővárosi Vízművek vízlelőhelyeinek egyedülálló természeti adottsága, hogy a Szentendrei-sziget alatt található kavicsréteg olyan természetes szűrőréteget képez, melynek köszönhetően a kutakból kinyert víz már csak minimális kezelést igényel. Így Önök mindig kifogástalan tisztaságú, egészséges ivóvízhez juthatnak.

A kiváló minőséget biztosítják a folyamatos fejlesztések is, melyek során a Fővárosi Vízművek mind a minőség-ellenőrzés, mind a vízbiztonság érdekében a legmodernebb eljárásokat, innovatív technológiákat alkalmazza. Ennek jegyében vezette be a társaság az elmúlt években a víz UV-sugaras kezelését. Ez a korszerű, kíméletes technológia lehetővé teszi a fertőtlenítés során felhasznált klórmennyiség minimalizálását.”

Érdekességek

„Tudta-e, hogy egy ember átlagosan 1,24 millió liter édesvizet használ évente, amivel egy olimpiai úszómedencét félig meg lehet tölteni? És azt, hogy egy csésze kávé előállításához 140 liter vízre van szükség? Az ember élete során rengeteg vizet használ fel ivásra, főzésre, mosásra, de még ennél is többet olyan termékek előállítására, melyeket minden nap fogyaszt, vagy használ.”

Néhány példa:
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelés„Egy pohár tej előállításához 200 liter víz szükséges,
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelés Egy szelet kenyér előállításához 40 liter víz szükséges,
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelés Egy darab alma termesztéséhez 70 liter víz szükséges,
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelés Egy darab hamburger előállításához 2400 liter víz szükséges,
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelés Egy darab pamutpóló előállításához 2000 liter víz szükséges,
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelés Egy darab microchip előállításához 32 liter víz szükséges.”

Budapest, 2009.08.26

Forrás: Fővárosi Vízművek augusztusi Hírlevele, http://www.vizmuvek.hu

Főoldal / Szolgáltatásaink / Vízszerelés

Szerző: Kecskeméthy Ferenc
Szolgáltatásaink    Fűtésszerelés    Gázszerelés    Vízszerelés    Duguláselhárítás
© Budapest, 2009-2010 Minden jog fenntartva   |
   Impresszum   |   Oldaltérkép