Vízszerelés: Vízmegtakarítási tanácsok
Csökkentse Ön is hatékonyan vízköltségeit!

Egy átlagos család havonta sokszor több vizet használ el, mint amennyire szüksége lenne. Ki az aki nem gondolkodott el még azon, hogyan csökkenthetné a havi vízköltségeit? Következő cikkünkben ebben szeretnék kedves Olvasónk segítségére lenni. Kevés ráfordítással is érhetünk el eredményeket, vezessen Ön is takarékos és pénztárca-barát háztartást!   Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelés

A megfelelő eszközök, felszerelések kiválasztása

Mindenekelőtt fontos, hogy figyelmet fordítsunk a megfelelő víztakarékos eszközök kiválasztására. Egy precízen kiválasztott intelligens mosógép vagy mosogatógép hatékonyan segíti elő az energiatakarékos felhasználást. Ha erre odafigyelünk, nem csak a saját pénztárcánkat könnyítjük meg, hanem környezetünket is kíméljük! A kiválasztott készülékek beszerelése után kérdezze szerelőjét az optimális beállításokkal kapcsolatban, így elkerülhető a víz feleslegesen történő túlmelegítése. Szakértők szerint az optimális vízhőmérséklet 60°C, ennél magasabb vízhőmérséklet az energiaveszteség miatt gazdaságtalan, az alacsonyabb hőmérséklet viszont nem felel meg a higiéniai alapelveknek.

Nagyobb beruházás nélkül is érhetünk el eredményt

Szerencsére rengeteg olyan kiegészítő áll rendelkezésünkre, amelyekkel nagyobb beruházás nélkül is eredményt érhetünk el. Utólagosan is könnyedén fel és beszerelhető eszközökről van szó.

Használjunk szűrővel ellátott porlasztó fejet, adagolót csaptelepeinkhez (sima, zuhany). Ezek utólagosan is beszerelhető, elérhető árú eszközök, amelyek stabilizálják a csőben lévő nyomást a levegő- és víz ideális arányú keverésével, de még a tisztasági komfort érzet megtartása mellett. Így vízfogyasztás csökkentésével arányosan kevesebb az annak felmelegítésére szolgáló energia felhasználás is.

Mit tehetünk a hatékonyabb vízfelhasználás érdekében

Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésA vízmegtakarítás érdekében részesítsük előnyben a zuhanyozással történő tisztálkodást, mivel egy kádban történő fürdés során lényegesen több víz megy kárba. Ráadásul élettani szempontból a zuhanyozás sokkal frissítőbb és egészségesebb is!
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésFogmosás közben ne folyassuk feleslegesen a csapvizet, ameddig nincs rá szükség zárjuk el, vagy töltsünk meg egy poharat az öblögetéshez!
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésEbből kiindulva zuhanyozás közben is spórolhatunk, ha szappanozás alatt elzárjuk a vizet, és csak a tényleges zuhanyzás idejére nyitjuk meg újra!
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésHasználjunk energiatakarékos zuhanyfejet, termosztátos csaptelepet, és víz porlasztó kiegészítőket az optimálisabb vízfelhasználás érdekében.
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésAmennyiben van rá anyagi lehetősége cseréje le régi készülékeit, újabb, energiatakarékosabb típusokra!
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésVáltoztasson vízfelhasználási szokásain, gyakran egy kis odafigyeléssel is eredményt érhetünk el. Hívja fel erre családja, gyermekei figyelmét is, hogy mindenki tevékenyen részt vehessen a megtakarításban.
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésAz edények tisztításához használjunk mosogatógépet, hiszen a mai technológiával, mindezt már kevesebb energiával, vízfelhasználással és nagyobb hatékonysággal végezhetjük, mint a kézi mosogatással. Itt fontos megjegyezni, hogy már meglévő készülék esetén, ne indítsuk el a programot félig megtöltött készülékkel, hiszen ez szintén energia és vízpazarlást eredményez!
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésAmennyiben megoldható locsoljuk benti növényeinket külső forrásból, például kútból, vagy esővízből!
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésHa csöpögő csövet vagy csapot érzékel, ne várjon hónapokat a javítással, minél tovább halogatja a javítást, annál több vizet veszít! Figyeljünk oda, egy nem teljesen elzárt csöpögő csap miatt egy nap alatt akár 40-120 liter vizet veszíthetünk!
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésAmennyiben huzamosabb ideig, minden látható ok nélkül magas a vízszámlánk hívjuk ki vízszerelőnket, mert előfordulhat, hogy csőtörés vagy szivárgás miatt magasak a költségeink!
Vízszerelés, gázszerelés, fűtésszerelésVálasszunk víztakarékos STOP funkcióval ellátott WC tartályt, vagy korszerűbb több öblítési fokozatú „kétgombos” rendszert, és így szintén elejét vehetjük a pazarlásnak!

Sikeres megtakarítást kívánunk!

Budapest, 2009.08.29

http://www.vizgaznonstop.hu
info@vizgaznonstop.hu

Főoldal / Szolgáltatásaink / Vízszerelés

Szerző: Kecskeméthy Ferenc
Szolgáltatásaink    Fűtésszerelés    Gázszerelés    Vízszerelés    Duguláselhárítás
© Budapest, 2009-2010 Minden jog fenntartva   |
   Impresszum   |   Oldaltérkép